Schaatsnieuws november 2013

Schaatsnieuws

Op dinsdag 26 november a.s. houdt de IJsclub Eendracht haar jaarlijkse ledenvergadering in het Trefpunt , aanvang 20.00 uur. Het wordt een zeer bijzondere vergadering, immers de ,,zwaargewicht” Wiebe Wieling zal een praatje houden over wat hem zoal bezig houdt. En dat is niet zo maar wat. Voorzitter Elfstedenbestuur, maar ook voorzitter van Stichtingsbestuur SC Heerenveen en nog veel meer officiële en niet officiële functies. Zijn populariteit als spreker is ons ter ore gekomen en ons verzoek om een praatje te houden werd snel gehonoreerd. Maar het wordt ook een bijzondere avond omdat ook de leden van de Schietvereniging Nij Beets en de leden van de Vrouwen van Nu aanwezig zullen zijn. Het is daarom dat wij eerst de heer Wieling het woord geven en na de pauze verder zullen gaan met de reguliere jaarvergadering,waar natuurlijk iedereen bij uitgenodigd wordt.

Naast de gebruikelijke agendapunten is ook het aftreden van ons zeer gewaardeerd bestuurslid Jopie Kooyker aan de orde. Na 15 trouwe jaren, waarin hij als technische man, ijsmeester en sneeuwruimer zich zeer verdienstelijk heeft gemaakt, vindt hij dat hij zijn plaats af moet staan aan een ander. Maar we hebben hem de belofte ontfutseld dat hij in de nabije toekomst best wel een handje komt helpen. Onontbeerlijk is zijn deskundigheid nodig voor de aanleg van een pad naar het clubhuis. Dat is al door hem beloofd.

We hebben een voortreffelijke opvolger gevonden in de persoon van Anne Annema, die nu al de voortrekker is bij de afbouw van het onderkomen. Hij is van harte welkom in het bestuur .

Als u dit leest zijn een kleine tiental kinderen al begonnen met de gratis schaatslessen op Thialf. Op de zaterdagen 16, 23, 30 nov en 7 december zullen zij onder leiding van de trainers van de Kluners uit Drachten proberen hun techniek te verbeteren. Als er een talent wordt ontdekt dan wordt zo’n jongen of meisje uitgenodigd en aangespoord om wat serieus verder te gaan met de schaatssport. Er moet een nieuwe Sven K en een nieuwe Irene w. opstaan.

Er zijn ook andere vormen van schaatsen. Elke zaterdag van 16.30 tot 17.30 uur worden er trainingen gegeven ook in Thialf door de ,,Kunstrijclub Heerenveen’’. Als er animo voor is dan kan je twee gratis proeflessen krijgen. Je moet je melden bij info@kcheerenveen.net of kijken op www.kcheerenveen.net.

Tot 26 november om 20.00 uur in ´t Trefpunt!